Vystřídat Bartoně byl nejtěžší trenérský tah v mé kariéře

16.03.2015 10:41
Týden po Final Four Futsal ligy 2014/2015 vyzpovídala tisková komise ČFSF trenéra a šéfa našeho klubu Jakuba Prokeše-
 
1. Jak hodnotíte s odstupem času Vaše vystoupení na Final Four?
 
Tak samozřejmě to stále trochu mrzí, ale když připočtu, že přes Poličku jsme postoupili na penalty tak druhé místo je další posun a já z pozice šéfa to beru jako úspěch. Stále jsme v sálovce nový tým. 
 
2. Co chybělo, aby Gioia B2Balance vystoupala na nejvyšší stupeň?
 
Určitě větší klid v koncovce a rozhodně hlava kdy na některých bylo vidět, že se s tlakem nevypořádali.
 
3. Povedlo se Final four po pořadatelské a mediální stránce?
 
To bych asi nechal aby hodnotili jiní. Já z pozice člena ligové komise udělal maximum a například co se týče návštěvnosti to povedené Final Four bylo. 
 
4. Kdo Vás zaujal ve Vašem týmu a také v dresech soupeřů?
 
Nerad toto hodnotím, ale udělám výjimku v našem dresu jednoznačně Dominik Kunický byl to pro mě nejtěžší trenérský tah, vystřídat brankáře Bartoňě, který nás několikrát v sezóně podržel, ale byl potřeba dát týmu po 1. Semifinále impulz a Dominik to zvládl bravurně i přes to, že je mu teprve18 let! V dresu Poličky jednoznačně Jarda Dittrich mladší a v Chemcomexu by měli přejmenovat Ondru Šafránka na štístka, ale opět se ukázalo, že je to prostě turnajový hráč !
 
5. Máte několik hráčů v reprezentaci, kolik jich má podle Vás šanci zahrát si na MS v Bělorusku?
 
Byl bych špatný šéf takže říkám všech 5 každý je trochu jiný, ale všichni plátní! Je pouze na nich jak se o nominaci poperou! 
 
6. Cenek a Levčík jedou na MS v malém fotbalu do USA, jak hodnotíte tento fakt?
 
Pro náš klub je skvělé, že produkujeme reprezentanty v obou sportech, kterým se náš tým věnuje. V malé kopané máme sezónu také skvěle rozehranou po podzimu máme náskok 6 bodů a bilanci 11 zápasů 11 výher. Šanci na toto MS měl i Bohumír Doubravský, ale bohužel se z posledního kempu musel omluvit. Pro zajímavost v konečné nominaci je další hráč kterého znáte ze sálovkářských palubovek Honza Koudelka , který u nás v loňské sezóně hrál . 
 
7. Sledoval jste závěr Futsal Chance ligy, kde působí řada Vašich hráčů, co říkáte na její poslední kolo?
 
To mě není příslušno komentovat jsem rád, že hodně mých hráčů se podívá do play-off a prospěje jim to jsou to další zkušenosti. Líto mě je Pepy Cieslara a Darka Sieroty, že se jim záchrana nepodařila, ale tak snad konečně zváží v Třinci plnohodnotnou účast v lize Sálovky, když ve Futsal - FIFA lize se stane kolikrát nemožné možným a nejsou žádaným zbožím. (Smích)